torsdag 6 oktober 2011

The great barrier reef






I tisdags åkte vi ut till det stora barriär revet med "Passion of Paradise". Vi kom till hamnen i Cairns vid halv åtta tiden och på båten fick vi börja med att fylla i hur vår hälsa var och skriva under att vi själva utsätter oss för riskerna osv. Sedan bar det av ut på det blå i ca 2 timmar till vår första destination: en liten sand-ö precis på revet. Resan dit spenderade vi ute på däck i ett "solnät" i den främre delen av båten.






Väl framme på sand-ön fick vi ta ett par simfötter, cyklop & snorkel innan vi begav oss ut i vattnet över revet (vi hade även kunnat få hyra våtdräkt, men det hoppade vi över). På sand-ön var det ett litet område som var omringat av ett rep, det var den yta vi fick röra oss på på land, så att vi inte störde fåglarnas nästen. Om man gick utanför repet och blev upptäckt så fick man direkt en böter på 7500 AUD, vilket är närmare 50 000kr, något som lätt hade förstört ens semester.






Nere i vattnet såg vi alla möjliga sorters fiskar och koraller, otroligt häftigt! Vattnet var ljummet och kristallklart, men efter en stund blev man ändå lite frusen, men det var inget som hindrade oss från att snorkla vidare.







Vid kl.12 serverades lunch på båten innan vi begav oss mot Paradise reef som låg mitt ute i havet. Där var det  mycket djupare och ett helt annat djurliv. Stora fiskar och koraller/snäckor. Det var verkligen en fantastisk känsla att dyka omkring i denna fantasivärld, kändes overkligt. Efter ungefär en timme där så var det dags att börja resan mot land igen, och vi var alla överens om att resan var värd vart enda cent!






Vid fem tiden var vi i hamnen och kunde handla lite mat på Woolworths till kvällen innan vi fick skjuts hem till hostellet vid halv 6.
Onsdagen och torsdagen var molniga, vilket betydde att vi bara tagit det lugnt.


Imorgon vid kl.9 är det dags att hoppa bungy jump!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar