måndag 20 februari 2012

Allt fran tomteluvor till hemresor, berg och gamla bekanta!



Alright, so it's been a while since I updated this thing..

Det har hant mycket sen folk gick runt med tomteluvor kan jag lova! Jag tar och gor en liten sammanfattning har, for att fa en mer komplett bild sa far jag be er kolla igenom foto-albumen pa min facebook sida! (Sebastianseb)





En tisdag i borjan av januari sa blev det dags for Jonas att bege sig hem till kalla Sverige, men vad gor val kylan nar man har vanner och familj som kan varma en? Vi hade en toppen tid har i Australien tillsammans, 2 manader i Surfers Paradise dar inget hande var dock lite drygt. Men vi fick bada nya vanner och bo pa ett fint hotell!

Dagen innan Jonas tog flyget ifran Brisbane Airport sa traffade vi Elisabeth "Bettan" Johansson ifran mina hemtrakter (Varnamo). Hon tog oss runt floden och berattade flera intressanta saker om Brisbane och livet i Australien. Vi hade en trevlig kvall och bestamde att vi skulle halla kontakten. 


Helgen efter att vi besokt Brisbane sa fick jag och Naho chansen att hanga med Bettan och hennes van Paul, till ett vattenfall inte allt for langt ifran Surfers Paradise. Efter var dagstur sa begav vi oss hem till Pauls otroligt fina hus dar vi at kvallsmat och sedan spenderade natten. 

Ganska sa snart blev det dags for oss, mig och Naho, att bege oss ut och resa. Till en borjan var var plan att jobba pa en appelfarm i Stanthorpe, men planen andrades snart till en tripp till Tasmanien istallet. Flyget gick ifran Brisbane, sa vi fick chansen att stanna en natt hos Bettan och se hennes lilla mysiga hus i Carina precis utanfor storstaden. Hon skjutsade oss till flygplatsen pa morgonen innan jobbet, och vi var sa tacksamma for allt vi fatt uppleva tack vare henne! Och Bettan om du laser, annu ett stort tack for allt! Vi ses nog igen ska du se! :D


Vi landade i Hobart fredagen den 27e januari och spenderade 3 natter dar innan vi begav oss till Wilmot dar varan HelpX host bodde. For er som vill veta mer om HelpX, checka in www.helpx.net , det ar en riktigt bra sida dar man kan fa flera fina erfarenheter!

Jag tanker inte beratta mycket mer om Tasmanien och varan HelpX upplevelse just nu, det hade tagit alldeles for mycket tid! (Det ar flera knasiga och haftiga saker att beratta). Men lite kort sammanfattat sa stannade vi i Wilmot i 1 vecka innan vi hyrde en bil och begav oss pa roadtrip runt Tasmanien den andra veckan. 
Den 10e skulle flyget ga till Melbourne, men det blev installt sa vi fick spendera natten pa ett fint hotell och flyga dagen efter istallet. Jag tror att det var det basta som kunde hant oss vid det tillfallet: Vi slapp bo pa ett kasst hostel och betala 25$/person, vi fick frukost for 50$ och landade i Melbourne vid lunch tid pa Lordagen.



Jag kommer beratta mer om vad som har hant i Melbourne senare ocksa. I stort sett har vi spenderat tiden i det har gangets lagenhet (Jonte, Oskar, Fidde & JP - Alla ifran Varnamotrakten) + letat boende/jobb. Nu har vi antligen hittat ett stalle att bo, och de har grabbarna drar ikvall vidare till Sydney.



Until next time!
Cheers,
Seb